Olympiatoppen Sørs seminar:

TRENERROLLEN
Uten kompetente trenere, ingen OL/PL-medaljer i fremtiden

Lørdag 22. oktober, kl. 13:30 – 17:00 (Registrering fra kl 13:00)
Sparebanken Sør amfi/ Sam Eyde vgs -Aud: «Blå kube»
Seminaret er GRATIS.

Meld deg på her

Kl 13:00 – 13:30

Registrering og mingling

Kl 13:30 – 13:40

Sportslig åpning – Kristiansand Danseklubb

Kl 13:40 – 13:45

Velkommen

Kl 13:45 – 14:25

Anne Fylling Frøyen, avd. idrettspsykologi Olympiatoppen: «Relasjon og kommunikasjon – to sider av samme sak»

Kl 14:25 – 14:45

Pause m/enkel bevertning

Kl 14:45 – 15:30

Istvan Moldovan, avd. idrettspsykologi i Olympiatoppen: «Gjensidig tillit for å fremme vinn-vinn i samarbeid mot prestasjonsutvikling»

Samtale med Aida Dahlen, toppidrettsutøver i bordtennis. Paralympisk deltaker i London og Rio.

Kl 15:30 – 15:50

Pause m/enkel bevertning

Kl 15:50 – 16:25

Rune Høigaard, fagansvarlig idrettspsykologi og coaching i Olympiatoppen Sør og professor v/UiA: «Hva kjennetegner et godt prestasjonsmiljø? Trenerens rolle for optimal utvikling»

Kl 16:25 – 16:55

Panel med foredragsholdere – spørsmål fra salen

Kl 16:55 – 17:00

Avslutning – Takk for nå

Foredragsholdere:

Anne Fylling Frøyen

Utdanning: Master i Idrettspsykologi fra Norges idrettshøgskole, samt spesialisering i anvendt idrettspsykologi fra Halmstad og praktisk pedagogisk utdanning fra Universitetet i Agder. Anne har spesielt ansvar inn mot unge utøvere og Olympiatoppens utviklingsidretter. Hun er også i ferd med å avslutte doktorgrad på temaet relasjonskvalitet i trener-utøverrelasjonen. Hun har tidligere jobbet med kvinnelandslaget i ishockey, mens hun nå følger opp ulike kampidretter fram mot OL i Rio 2016. Anne har særlig kompetanse innenfor følgende områder; Relasjonsfungering og relasjonskvalitet – Motivasjon – Karriereoverganger i idretten – Helhetlig utvikling av unge utøvere/talentutvikling
(olympiatoppen.no)

Istvan Moldovan

Istvan har en European Master i Psychology of Sports and Exercise fra Högskolan i Halmstad (Sverige) og Københavns Universitet med hovedvekt på motivasjonsprosesser og prestasjonsutvikling innen toppidrett. I tillegg til hovedfag i Idrettsvitenskap med innretning psykologi, har Istvan komplettert studier med 2-årig psykologisk rådgiving mot individ samt grupper og organisasjoner på avansert nivå. Han har en spesiell interesse for Neurovitenskap og Neurofeedbacktrening som et verktøy mot prestasjonsforbedring. Istvan er ansatt i en 40% stilling og er ansvarlig for oppfølging av alle Paralympiske idrettsutøvere. Istvan har i tillegg en mangeårig aktiv toppidrettskarriere i bordtennis bak seg. Han har representert det norske landslaget i perioden 1996-2007 og har deltatt på alle EM, VM, landskamper og de fleste Pro Tour under perioden. Istvan har vært stipenutøver i Olympiatoppen og profesjonell bordtennisspiller i Tyskland med mesterskapsgull i Sverige og flere kongepokaler i Norge. Han er fortsatt aktiv som spiller og representerer B75 i Hirtshalls i Eliteserien i Danmark. Istvan har særlig kompetanse innenfor følgende områdene «Motivasjon og prestasjonspsykologi», «Psykologiske ferdigheter for prestasjonsutvikling» og «Rådgiving mot individ og grupper».
(olympiatoppen.no)

Rune Høigaard

Fagansvarlig idrettspsykologi og coaching v/Olympiatoppen Sør
Utdanning/erfaring: Professor i idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder (UiA). Professor II stilling ved Universitetet i Nordland. Leder av forskningsgruppen Sport and Exercise Psychology (SEP-HEP) ved UiA. Doktorgrad (PhD) i idrettsvitenskap fra NTNU. Fagkonsulent i Kompetansesenteret for Idrett i Agder (KIA) (2008-20015).
Ansvarsområder for fagavdelingen: : Coaching og veiledning, prestasjonspsykologi, team-prosesser, utvikling av prestasjonsmiljø.
(olympiatoppen.no)

Aida Dahlen

Norsk bordtennisspiller fra Randesund IL. Født 5. oktober 1990 i Bosnia-Hercegovina. Hun ble adoptert til Norge i 1997 av Lars Dahlen og Anne Tove Fennefoss i Kristiansand og vokste opp der. Hun deltok i Paralympiske sommerleker 2012, samt Rio i 2016 i klasse 8 i bordtennis, da hun er uten venstre underarm og venstre legg.
Hun har flere medaljer fra ulike internasjonale mesterskap.