Artister

Under årets Idrettsgalla Sør er det ikke bare idrettsfolk av topp klasse vi får stiftet bekjentskap med. Også artistene kommer til å levere førsteklasses prestasjoner.

Bjørn Ole Rasch

Bjørn Ole Rasch er en profilert tangentutøver i Norge. Hans musikalske virke omfatter i hovedsak som produsent, arrangør, komponist og artist i en rekke sammenhenger. Ved siden av hans virke som musikalsk leder og produsent for Annbjørg Lien er han medlem av gruppene Bukkene Bruse og Secret Garden. I 2002 ble utnevnt som landets første professor i rytmisk musikk og forsker ved Universitetet i Agder. Har som tangentmann, komponist og arrangør vært bort i de aller fleste som betyr noe på den norske musikkscenen. Bjørn Ole er kveldens kapellmester og med seg i bandet har han Rolf Kristensen, Per Elias Drabløs, Jango Nilsen og Trond Tellefsen. Korister: Klara Høeg og Kristin Dahl.

Foto: Aina Regina Eftestøl

LILA

Lila Elveseter Abrahamsen ble et kjent navn for mange allerede som 11-åring, da selveste Ellen DeGeneres skrøt av henne på nettsiden sin etter å ha sett et klipp av Lila synge på YouTube – «You’d think she was born with a microphone in her hand». Lila lager eksplosiv og melodisk pop. Med singelen «Don’t Let Go» fikk hun radiolisting på både NRJ og mp3 og over 8,5 millioner streams. For tiden holder 17-åringen fra Lyngdal på å skrive ny musikk, og gleder seg til å slippe flere låter i tiden fremover.

Oakland Rain

Oakland Rain har siden sin start i 2015 sluppet 5 EP-er (med en ny EP som kommer julen 2019), spilt turneer i Europa og USA og vært med som komponister og skuespillere i Kildens oppsetning av Ibsens «Fruen fra havet» i Fjæreheia. Duoen har fått ros for sin entusiasme og tilstedeværelse på scenen, og har spilt festivaler som by:Larm, Trondheim Calling, Nordklang (SW) og Welcome to the Village (NL).

Bjøro Hildebrandt

Bjøro (44) er fra Vennesla og utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med mastergrad i Opera. I 2007 ble han tildelt Erling Kroghs Sangerlegat av Den Norske Opera & Ballett. Han er en folkekjær sanger som opererer innenfor flere sjangrer og settinger. Lokalt har Bjøro vært engasjert en rekke ganger i Kilden med konserter og produksjoner, både gjennom Opera Sør og Agder Teater, bl.a med roller i Rigoletto og Skyfri Himmel. I 2015 var han konferansier under The Tall Ships Races, og en av artistene på hovedscenen med sine “Italienske svisker”. Han er også, siden 2016, vært engasjert som regissør for den tradisjonssterke Hovdenrevyen.

Emilie Omland Grimstad

Emilie Omland Grimstad er en av de nye artistene fra Agder som springer ut fra miljøet ved den rytmiske utdannelsen ved Universitetet i Agder. Sangene hennes sentrerer seg gjerne rundt et autentisk, tekstlig fokus, tydelige melodiføringer og klangbaserte harmonier – tydelig inspirert av nordisk pop og musikk fra barndommen.

Foto: Martin Bremnes

Rossman

Rossman er det du hadde fått hvis du hadde slept adoptivbarnet til Jokke og Willie Nelson etter knærne gjennom gjørma, for så å sette han på ei scene der han skal oppsummere hvorfor ingenting i livet innfrir etter forventningene – med hele universet som kontekst. En folkelig formidler og humorist med et melankolsk alibi skriver sin rockepoesi like mye til de unge drømmerne som til de bitre gamlingene. Artisten har bemerket seg som noe litt annerledes i det vide landskapet blant andre norske artister og låtskrivere. Han er en imponerende ordsmed og lyriker, med en poetisk teft som kan matche flere av landets største rappere, mens han beveger seg leke innen rock, bluegrass og vise. Vestlandsartisten har opptrådd på TV på Amandaprisen 2017, turnert land og strand med sitt ivrige band, og fått begge de siste singlene spilt på alt fra NRK P1 til P3. Samt lokale radiostasjoner som Radio 102.