Artister

Under årets Idrettsgalla Sør er det ikke bare idrettsfolk av topp klasse vi får stiftet bekjentskap med. Også artistene kommer til å levere førsteklasses prestasjoner.

Rasmus Solem

Rasmus Solem er en profesjonell musiker, produsent og bandleder fra Arendal. Han har over 20 år i bransjen og har deltatt i mange plateproduksjoner og musikkprosjekter. Han leder bandet på idrettsgallaen.

Jorun stiansen. Foto: Jarran Flokkmann

Foto: Jarran Flokkmann

Jorun Stiansen

I tillegg til å være programleder, skal Jorun også synge på idrettsgallaen.
Det er ikke alle Idol-vinnere som setter spor, men det gjorde Jorun. Helt siden hun vant konkurransen i 2005 har hun vært «hele Norges Jorun» og det er umulig å ikke like denne dama! 37-åringen fra Vennesla har en sjarme, en optimisme og en evne til å nå ut til publikum både gjennom TV-skjermen, fra scenen og i sosiale medier. Hun har også imponert stort i flere TV-programmer som «Skal vi danse» på TV 2 og nå «Stjernekamp» på NRK.

Bjøro Hildebrandt. Foto: Ingvald Ingebretsen.

Foto: Ingvald Ingebretsen.

Bjøro Hildebrandt

I tillegg til å være programleder, skal Bjøro også synge på idrettsgallaen.
Bjøro Hildebrandt (46) er fra Vennesla og utdannet i opera ved Kunsthøgskolen i Oslo. I 2007 ble han tildelt Erling Kroghs Sangerlegat av Den Norske Opera & Ballett. Han er en folkekjær sanger og entertainer som opererer innenfor flere sjangre og settinger. Lokalt har Bjøro titt og ofte vært engasjert i Kilden, med konserter og roller i store produksjoner.
I 2015 var han konferansier og artist under The Tall Ships Races, og siden 2016 har han vært engasjert som regissør for den tradisjonssterke Hovden-revyen.
Bjøro har tidligere bidratt under Idrettsgalla Sør, sist i 2019 da han var konferansier.
17. mai gjorde Bjøro et «stunt» som skapte nasjonal oppmerksomhet, da han stod på toppen av den 92 meter høye Hunsfos-pipa og fremførte nasjonalsangen.

De Gyldne Saxofoner

De Gyldne Saxofoner består av:
Maeve Vetvik (altsaxofon), lærer Tove Nylund (altsaxofon), Erik Støback (tenorsaxofon) og Edwind Grosvold (barytonsaxofon). De Gyldne Saxofoner er aktive rundt om i nærmiljøet. De har deltatt på Ung Klassisk audition – og konserter flere ganger, spilt på Arendalsuka, har hatt kommunale oppdrag og spilt kirkekonserter. Gruppa er aktiv på kulturskolens huskonserter og de deltok også på UKM-konsert ( Ung Kultur Møtes ) i Arendal Kulturhus i februar 2020.

Jakob Tørå Hæier

Jakob Tørå Hæier er en 18 år gammel musiker som gjennom kulturskolen i Arendal har utviklet seg vokalt og instrumentalt etter flere år med undervisning og spilleoppdrag. Han spiller gitar og synger for det meste pop, rock og visesanger.