Skip to main content

UKM samarbeider med Idrettsgalla Sør i 2017

Foto: Simone Nystad 
UKM
(tidl. Ungdommens Kulturmønstring) er det viktigste møtestedet for ungdom som driver med alle mulige kulturutrykk. Her samles ungdom for å øve, forberede og vise frem sine talent gjennom musikk, dans, teater, kunst og ikke minst gjennom arrangør,- og media-arbeid. Årlig møtes ungdommene først lokalt i kommunene, så samles de fra hele Vest-Agder. Til slutt samles over 800 ungdommer til en stor festival hvor hele landet har ungdommer på plass for å representere hvert sitt fylke og sin hjemkommune. Under årets Idrettsgalla Sør vil to av ungdommene som har vært med i UKM Kristiansand og UKM Vest-Agder få vist sitt talent. Begge er sangere, men med bakgrunn fra forskjellige sjangre.

UKM samarbeider med Idrettsgalla Sør for å vise frem fantastiske unge talenter innenfor kunstfeltet. Det er ungdommenes eget initiativ å melde seg på og delta på UKM, og de viser gjennom dette en innsatsvilje og engasjement for sitt talent. UKM er stolte over å kunne vise frem nettopp disse to ungdommene på scenen under Idrettsgallaen Sør i år.

Signe Bach Waage (16) er sanger og synger klassisk. Hun har bakgrunn i kulturskolen og vært med på UKM for første gang i 2017. Hun fremførte «Think of Me» fra Phantom of the Opera. Hun overbeviste så kraftig med sin fremførelse at hun er valgt ut til å representere Vest-Agder fylke under UKM`s landsfestival i Sandnes i juni. Utenom sang er Signe aktiv idrettsjente innenfor tennis og karate. Foto: Torleiv Klungland

Remi Strand (16) går første år på musikklinjen på Vågsbygd VGS. Han hører hjemme i pop/rock-sjangeren og har vært med UKM flere år. I år fremførte han låten «Ruby» av Foster the People. Remi har tidligere deltatt med band, men i år gikk han solo. Han har en helt egen stemme som man biter seg merke i. Foto: Torleiv Klungland